05.10.2008 - Metsästyskoe ja -harjoitusviikonloppu

Järjestäjä: Kymen Spanielit ry
Kokeen ylituomari: Kati Huovila
Muut tuomarit: Heikki Vesikko
Satu Savolainen-Pulli
Kokeen vastaava toimitsija: Riitta Helle
Kokeen sihteeri: Milla Kokkonen
Kokeen emäntä: Helle Seija
Sää: Aurinkoinen, tuulinen

Ylituomarin kertomus

Metsästyskoirien jäljestämiskokeet järjestettiin 10.5.2009 Luumäellä, Munteella. Koepaikkana toimi Munteen Metsästysseuran maja ja maastoina ko. metsästysseuran metsästysalue. Kokeen ylituomarina toimi Kati Huovila (633379) Miehikkälästä arvostellen VOI 10-15 ja muina tuomareina toimi Heikki Vesikko (453906) Imatralta arvostellen AVO 1-4, VOI 8-9 sekä Satu Savolainen-Pulli (861123) Vantaalta AVO 5-7 ja VOI 16-18. Maastot olivat koemuotoon sopivat ja sää aurinkoinen, lämmin ja tuulinen. Jäljet olivat hyvin maastoon sijoitettuja ja pääosin piilomerkatut. Vastaava koetoimitsija Riitta Helle suoriutui kokeen järjestelyistä hyvin. Opastuksen taso oli hyvä. Riistahavaintoina kaksi metsoa sekä lintujen jätöksiä ja sorkkaeläinten makauksia, jälkiä ja jätöksiä. Kaatona käytettiin kuivattuja hirvensorkkia. Laukauksensietotesti suoritettiin haulikolla ja kaikki koirat läpäisivät sen. Jäljellä numero 18 kyy puri koiraa ja tuomari keskeytti kokeen. Munteen Loitsu -kiertopalkinto jaettiin yhdistyksen jäsenen parhaalle voittajaluokan koiralle Jenlin Love Letter (VOI 1/47). Loitsupikari jaettiin omaksi parhaalle yhdistyksen jäsenen AVO-luokan koiralle Olipas Figurine (AVO 1/47). Koe päätettiin klo 18:30.

 

AVO-koirat

Stabyhoun, uros, s. 8.10.2006 Rek. no FIN29247/07
Springer Nova's Onnimanni Af Balzer AVO 0
Valde iiris  

Tuomari: Satu Savolainen-Pulli, ohjaaja Iiris Valde

Onni rauhoitetaan ja ohjataan jäljelle. 1. osuus mennään mutkitellen jäljen sivussa tuulen painaessa hajua sivuun. Vähän ennen kulmaa Onni kyllästyy tehtävvänsä ja poistuu jäljeltä 3 kertaa peräkkäin ja koe keskeytetään. Jälki mennään harjoitellen loppuun. Onni osoitti osaavansa jäljestää, mutta tänään muut hajut veivät voiton verijäljestä. Lisää harjoitusta, niin tulokset paranevat varmasti.

 

cockerspanieli, narttu, s. 16.7.2006 Rek. no FIN39787/06
Loitsutuulen Witchery AVO 2
Helle Riitta 34 pistettä

Tuomari: Heikki Vesikko, ohjaaja Riitta Helle

   Jäljestämishalukkuus (6) 3 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 7 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 6 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 13 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Nopea, määrätietoinen lähtö etenee maavainulla. Osoittaa makuut pysähtymällä tultuaan niille suoraan jäljellä, mutta lähtee niiltä aina tulosuuden jatkeelle. Saa 1. makuun jatkeella hukan.Selvittää 2. kulman pienehköllä kaarrolla 3. osuudelle. Pyörähtää 1. osuudella laajahkon kaarron oikealle osuuden puolivälissä. Hakee 2. osuuden puolivälissä kosteikon ylitystä kolmella regastuksella. Poikkeaa vielä ennen kaatoa jäljen oikealle puolelle. Palaa sieltä kuitenkin pikaisesti takaisin. Menee tästä suoraan kaadolle. Pysähtyy, nuuhkii ja jää paikoilleen.

 

cockerspanieli, narttu, s. 14.11.2006 Rek. no FIN54299/06
Delichon Cirrus AVO 2
Härkönen Kati 34 pistettä

Tuomari: Heikki Vesikko, ohjaaja Kati Härkönen

   Jäljestämishalukkuus (6) 3 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 7 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 6 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 13 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Ohjattu lähtö, jäljestää pääasiassa maavainulla. Alussa noin 50 metriä jäljestettyä tarkistaa jäljen sivua. Pysähtyy, saa kehoituksen. Etenee jälleen 50 metriä, poikkeaa vasemmalle, sieltä jäljen yli oikealle palaamatta jäljelle. Saa hukan. Etenee tästä kulmalle. Osoittaa sen pysähtymällä ja lähtee jälkitarkasti 2. osuudelle. Jäljestää sen lähes jälkitarkasti välillä ilmavainulla tuulen alapuolella suoraan makuulle. Pysähtyy. Jatkaa yli, jonne pysähtyy piehtaroimaan ja palaa kulmalle, josta jatkaa 3. osuudelle. Selvittää sen taas lähes jälkitarkasti. Saapuu kaadolle. Pysähtyy, nuuhkii, pyörähtää sorkan taakse kirsu ohjaajan suuntaan.

 

cockerspanieli, uros, s. 16.7.2006 Rek. no FIN39782/06
Loitsutuulen Wizard AVO 2
Helle Riitta 36 pistettä

Tuomari: Satu Savolainen-Pulli, ohjaaja Lasse Pienmunne

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 8 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Ukko ohjataan jäljelle. Kaikki osuudet Ukko jäljestää mukavaa kävelyvauhtia tehden muutamia tarkistuslenkkejä kaikilla osuuksilla. 1. makauksen Ukko merkkaa hyvin, mutta jatkaa kulmalta suoraan aina hukkaan asti. 2. kulman ja makauksen Ukko ohittaa sisäkautta jäljen yli ja kaartaa seuraavalle osuudelle. Kaadolle Ukko tulee suoraan ja kaadon omistaa nuuhkien. Hyvä koiran ja ohjaajan yhteistyö. Lisää harjoitusta, niin tulokset paranevat varmasti.

 

Fieldspanieli, narttu, s. 19.8.2004 Rek. no FIN44743/04
Mandolic Goloworez Star AVO 2
Kuusela Heidi 38 pistettä

Tuomari: Heikki Vesikko, ohjaaja Heidi Kuusela

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 8 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 2 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Ohjattu lähtö, etenee zik zak -kuviolla alun 50 metriä. Lähtee siitä metsäkoneen uralle määrätietoisena. Saa hukan. Palautuksen jälkeen etenee ilmavainulla tuulen alapuolella tarkasti jälkeä seuraten 1. makuulle. Pysähtyy sille, kääntyy ja lähtee 2. osuudelle, jonka selvittää jälkitarkasti. Sen lopussa tekee kuitenkin loivan poikkeaman jäljeltä. Pysähtyy makuulle selkeästi. Jatkaa 3. osuudelle lähes loppuun jälkitarkasti, jossa noin 20 metriä ennen kaatoa kaartaa vasemmalle (tuulen ansiosta) ja sieltä suoraan kaadolle. Pysähtyy selkeästi, joskin osoituksen jälkeen jatkaa eteenpäin.

 

Englanninspringerspanieli, narttu, s. 5.5.2006 Rek. no FIN29265/06
Korppalon Walapi AVO 1
Nurminen Veli 45 pistettä

Tuomari: Satu Savolainen-Pulli, ohjaaja Veli Nurminen

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 13 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Emmi ohjataan jäljelle, jota Koira jäljestää mukavaa kävelyvauhtia sekä maa- että ilmavainua käyttäen. 1. osuus mennään melko tarkasti jäljen päällä välillä hieman aaltoilevalla kuviolla. 1. makaus merkataan selvästi pysähtyen ja kulma selviää ulkokautta hakien. Toisella ja kolmannella osuudella tehdään muutama tarkistuslenkki, muuten lähes jäljen päällä. 2. makaus merkataan hyvin ja kulma ulkokautta kaartaen seuraavalle osuudelle. Kaadolle Emmi tulee suoraan ja jää sille haistelemaan. Hyvä suoritus koiralta, mutta ohjaaja voisi luottaa enemmän koiraansa.

 

cockerspanieli, narttu, s. 24.9.2007 Rek. no FIN53213/07
Olipas Figurine AVO 1
Davidjuk Eija 47 pistettä

Tuomari: Heikki Vesikko, ohjaaja Eija Davidjuk

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Ohjattu lähtö, etenee maavainulla sopivaa vauhtia koko 2. osuuden. Pysähtyy makuulle sen osoittaen. Jatkaa kuitenkin siitä yli noin 20 metriä, pysähtyy ja palaa samoja jälkiä takaisin kulmalle ja aloittaa 2. osuuden. Selvittää sen taas jälkitarkasti. Saapuu makuulle. Osoittaa sen taas pysähtymällä ja lähtee siitä 3. osuudelle. Edetään sitä puoliväliin, jossa on metsätyökoneen ajourat. Kulkee uraa pois jäljeltä noin 20 metriä, palaa jäljelle oma-aloitteisesti. Haukahtaa oppaalle. Jatkaa siitä jälkitarkasti kaadolle. Osoittaa sen pysähtymällä.

 

 

VOI-koirat

Cockerspanieli, uros, s. 6.9.2006 Rek. no FIN47646/06
Pretty Flower's Super Trouper VOI 0
Jokinen Mari ja Heikki  

Tuomari: Satu Savolainen-Pulli, ohjaaja Mari Jokinen

Rauhoitettu ja ohjattu lähtö. Lenni jäljestää miellyttävää kävelyvauhtia. 1. osuudella välillä mennään jäljen sivussa tuulen painaessa hajua kauemmaksi. 1. kulma hyvin. Hieman ennen toista kulmaa mielenkiintoisemmat hajut vievät Lennin mennessään ja tuomitaan hukka. Palautuksen jälkeen Lenni jatkaa jäljestystä katkokulmalle, joka selviää laajoin lenkein. Kolmannen osuuden alussa kyy puree Lenniä ja koe keskeytetään. 1. ja 2. makauksen Lenni merkkaa erinomaisesti. Lennillä on jäljestäjän lahjoja - parempaa onnea ensi kerralla ja pikaista paranemista Lennille.

 

englanninspringerspanieli, uros, s. 12.4.2004 Rek. no FIN26564/04
Sweetie-Pie Fly Me To The Moon VOI -
Raatikainen Ossi  

Tuomari: Kati Huovila, ohjaaja Ossi Raatikainen

Neliveto päällä Pepi lähtisi jäljelle, mutta ohjaaja rauhoittaa koiraa. Näyttää alkumakauksen, mikä nopeasti nuuhkaistaan ja ohjauksesta matkaan. Pepi käyttää ilmavainua ja lähtee pian jäljen sivuun, mistä kaarrellen jonkin ajan kuluttua jäljelle. Koko osuus aaltoillen ja lenkkejä tehden. Makaus ohi. Katkokulmalla veretuksen lopusta pitkäksi. Hukka. Veretyksen alusta jäljelle, mitä taas aaltoillen. Makaus ohitetaan. Jäljellä ollessaan eteneminen on varmaa ja reipasta, mutta Pepi saa huijattua varmuudellaan kaikki hukkaan asti, jos haluaa. Varmasti edeten pois jäljeltä ennen 2. kulmaa. Hukka. Ohjaaja keskeyttää kokeen. Tänään tuuli ja ilmavainu vaikeuttivat Pepin työskentelyä.

 

Walesinspringerspanieli, narttu, s. 8.8.2005 Rek. no FIN43235/05
Benton Reason To Talk VOI 0
Sivonen Anne  

Tuomari: Kati Huovila, ohjaaja Anne Sivonen

Makaus näytetty, haisteltu tarkoin ja ohjauksesta itsenäiseen, pääosin ilmavainuiseen jäljestykseen hännän heiluessa iloisesti. Hymy käyttää tarkoin aistejaan, mikä vaikeuttaa ja hidastaa etenemistä tuulen lisäksi. 1. osuudella työskentely on aaltoilevaa ja sinkoilevaa ja lentoon lähteneet pikkulinnut saivat koiran sekaisin. Kehoituksin jatkoon. Kulma tarkasti ja heti jäljen sivuun, eikä jäljestys edennyt. Hukka. Makaus pysähtyen. Aaltoillen katkokulmalle, minkä oikaisi reilusti. Jäljen sivussa Hymy tarkkaili hajuja, koloja ja söi heinää. Hukka. Makaus yli. Ennen 3. kulmaa määrätietoinen poistuminen ja koe keskeytyi 3. hukkaan.

 

cockerspanieli, uros, s. 14.7.2005 Rek. no FIN38916/05
Breeze Way to Fame VOI 2
Savolainen Raili 32 pistettä

Tuomari: Kati Huovila, ohjaaja Raili Savolainen

   Jäljestämishalukkuus (6) 3 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 7 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 9 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Hiljaisen hetken ja rauhoittumisen jälkeen Junnulle näytetään jäljen alku, minkä haisteltuaan ohjataan jäljelle. Osuuden alussa metso ei häirinnyt koiraa, vaan 1. osuus mentiin tarkasti makaukselle pysähtyen. Osuuden lopusta alkoi aaltoileva, ilmavainuinen työskentely jatkuen kaadolle asti. Katkokulma pienen rengastuksen jälkeen takakautta kaartaen. 2. osuus lenkkejä tehden, makaus ylittäen. Kulma ulkokautta kaartaen soikan jälkiä haistellen ja jäljestys ei edennyt. Hukka. Makaus pysähtyen, haistellen. 3. kulma oli työläs ja koira haki ilmavainulla jälkeä jälkien seasta. Siten myöhemmin makaus ohi. Kaadolle ilmavainulla, jäi haistelemaan. Tuuli ja hajut tänään vaikeuttivat ilmavainuista työtä.

 

englanninspringerspanieli, uros, s. 11.9.2003 Rek. no FIN14906/04
Desperados Romeo VOI 2
Savolainen-Pulli Satu 36 pistettä

Tuomari: Kati Huovila, ohjaaja Anu Kokkarinen

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 8 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Reippaasti haisteltu alkumakaus, mistä ohjaten jäljelle. Romeon työskentely on rauhallista ja varmaa, kun ei tuule tai ole sorkan jälkiä maassa. Jokaiselta osuudelta sivupistoja tai lenkkejä edellä mainituista asioista johtuen. Kaikki makaukset pysähtyen, merkaten, yksi hätäisemmin kuin muut. Kulmista 1. pitkällä takapistolla. Itsenäisesti kulmalle takaisin ja tarkasti eteenpäin. Ennen katkoa metson lentoonlähtö ei vaikuttanut koiraan. Kalliolla hajut kylläkin sekä katkolla, mistä veretyksen lopusta kauaksi kaartaen vastakkaiseen suntaan. Hukka. Verettämättömältä osuudelta eteenpäin. Ilmavainulla kaadolle, mihin jäi haistelemaan. Miellyttävää työskentelyä parivaljakolta.

 

Englanninspringerspanieli, narttu, s. 17.3.2005 Rek. no FIN21027/05
Engwell's Xaraco VOI 2
Kokkarinen Anu 36 pistettä

Tuomari: Kati Huovila, ohjaaja Anu Kokkarainen

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 8 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Nopeasti alkumakaus haistellen ja ohjauksen jälkeen iloiseen jäljestykseen, missä makaus haistellen nopeasti, pysähtyen kuitenkin. Osuuden lopulla useita lenkkejä jäljen molemmin puolin, kauas jäljestäen nenä ilmassa juuri ohimennyttä jäljen tekijää. Hukka. Katkolla veren lopusta nätisti kaartaen veretyksen alkuun. Alussa muutama lenkki ja makaus ohi. Molemmat seuraavat kulmat tarkasti. Kolmas makaus pysähtyen merkaten. Neljäs ohikävellessä nuuhkaisten sivusta. Kaadolle ilmavainulla sivusta ja takaa, mitä jäi haistelemaan ja syömään. Loppua kohti Kertun jäljestys parani.

 

espanjanvesikoira, narttu, s. 11.9.2003 Rek. no ER43385/03
Herman's Miguela VOI 2
Horne Paula 37 pistettä

Tuomari: Satu Savolainen-Pulli, ohjaaja Paula Horne

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 8 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Ohjattu lähtö. Mikku jäljestää kovassa tuulessa aaltoillen jäljen molemmin puolin tehden kaikilla osuuksilla tarkistuslenkkejä. Makauksista merkkaa 2., 3. ja 4. Ensimmäinen kulma ratkeaa laajalla kaarroksella ja 2. kulmalla mielenkiintoisemmat hajut vievät Mikun hukkateille. 3. kulmalla oleva katko ratkeaa laajalla renkaalla ulkokautta. Kaadolle tullaan suoraan ja sen koira omistaa kaadolle jääden ja nuuhkien. Erinomainen koiran ja ohjaajan yhteistyö.

 

labradorinnoutaja, narttu, s. 16.4.2005 Rek. no FIN46008/05
Wizard's Creek Pia Desideria VOI 1
Holmberg Merle 41 pistettä

Tuomari: Kati Huovila, ohjaaja Acke Holmberg

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 9 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Alkumakaus reippaasti haistellen ja ohjauksesta jäljelle reippaaseen kävelyvauhtiin. Leidi jäljestää joko tarkasti jäljellä, tuulesta johtuen jäljen sivulla, tai käy tarkastamassa sorkan jälkiä. Makauksista kaksi tarkasti osoittaen, kaksi yli pysähtymättä. Kulmista 1. pitkäksi tuulen alle, missä muut hajut ja etenkin jätökset, viileä suovesipalju ja sammalmatto saivat Leidin iloon. Kehoituksesta jäljelle. Katkokulma ulkokautta rengastaen veretyksen alkuun. 3. kulma tarkasti, mutta uudelleen rengastaen. Loppujälki oli hidasta ihmettelyä ja tarkasti haistelua. Sorkan ympäri kierto sai Leidin ihmettelemään kuten ohjaajankin. Kehoitus auttoi. Sorkkaa haisteli ja kantoi. Vauhtia tasaiseksi ja narun päästä kiinni pitäen koira etenee vieläkin joustavammin.

 

Cockerspanieli, narttu, s. 6.2.2005 Rek. no FIN18112/05
Breeze Sun 'n' Fun VOI 1
Sorsa Mervi 43 pistettä

Tuomari: Heikki Vesikko, ohjaaja Mervi Sorsa

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Ohjattu lähtö, etenee maavainulla. Ylittää makuun 1, osoittaa 2. ja 3. Ohittaa neljännen, joskin palaa sille rengastuksen jälkeen. Rengastaa katkokulman kahdesti. Selvittää loput jälkitarkasti. Etenee osuudet 1 ja 2 moitteettoman jälkitarkasti. 3 ja 4 osuudet olivat maastoiltaan vaativampia, joten eteneminen tuotti muutamia poikkeamia ja rengastuksia jäljen tuntumassa. Ansioksi voidaan todeta osuuden 3 loppupään 2 metrin poikkeama, jolloin eteen tuli 1,5 metriä korkea suora pudotus kallion reunalta. Sitä ei tehty, vaan palattiin 10 metriä taaksepäin jäljelle. Lopussa menee suoraan kaadolle. Nuuhkii, jää paikoilleen.

 

cockerspanieli, narttu, s. 16.7.2006 Rek. no FIN39784/06
Loitsutuulen Windbell VOI 1
Kokkonen Milla 46 pistettä

Tuomari: Satu Savolainen-Pulli, ohjaaja Milla Kokkonen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Siiri rauhoitetaan ja ohjataan jäljelle. Kaikki osuudet Siiri jäljestää miellyttävää vauhtia tehden muutamia tarkistuslenkkejä. Makuuksista Siiri merkkaa 1., 3. ja 4. hyvin. 2. makaus ohitetaan tassun mitalla. 1. ja 3. kulma selviää lenkillä ulkokautta ja 2. kulmalla oleva katko laajalla kaarella veretyksen lopusta veretyksen alkuun. Kaadon Siiri omistaa nuuhkien ja sille jääden. Erinomainen ohjaajan ja koiran yhteistyö.

 

cockerspanieli, narttu, s. 17.8.2003 Rek. no FIN40460/03
Jenlin Love Letter VOI 1
Helle Riitta 47 pistettä

Tuomari: Heikki Vesikko, ohjaaja Riitta Helle

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Nopea lähtö, etenee maavainulla. Ylittää makuut 1 ja 3. Osoittaa selkeästi makuut 2 ja 4, jolle tulee tarkistuksenomaisesti sivulta tuulen alapuolelta. Selvittää katkokulman ja viimeisen kulman rengastaen . Kulma 2 jälkitarkasti. Tekee pienen poikkeaman osuuden 3 alussa ja rengastukset osuuksien 3 ja 4 lopussa, muuten jälkitarkka suoritus. Lopussa menee suoraan kaadolle, pysähtyy, osoittaa sen nuuhkimalla ja jäämällä paikoilleen.