02.08.2009 - Mejä-koe, Luumäki, Munne

Järjestäjä: Kymen Spanielit ry
Kokeen ylituomari: Tuula Pekkalin
Muut tuomarit: Jukka Kuparinen
Seppo Markelin
Kokeen vastaava toimitsija: Riitta Helle
Kokeen sihteeri: Milla Kokkonen
Kokeen emäntä: Helle Seija
Sää:

Ylituomarin kertomus

Metsästyskoirien jäljestämiskokeet järjestettiin 2.8.2009 Luumäellä, Munteella. Koepaikkana toimi Munteen Metsästysseuran maja ja maastoina ko. metsästysseuran metsästysalue. Kokeen ylituomarina toimi Tuula Pekkalin (438117) Kouvolasta arvostellen jäljet AVO 1-6 ja muina tuomareina Jukka Kuparinen (409571) Helsingistä arvostellen jäljet AVO 7-9, VOI 10-12 ja 19 sekä Seppo Markelin (636664) Helsingistä jarvostellen jäljet VOI 13-18. Maastot olivat koemuotoon sopivat ja sää puolipilvinen, lämmin ja ajoittain tuulinen. Jäljet olivat hyvin maastoon sijoitettuja ja pääosin piilomerkatut. Vastaava koetoimitsija Riitta Helle suoriutui kokeen järjestelyistä hyvin. Opastuksen taso oli hyvä. Riistahavaintoina oli kanalintuja, hirven jätöksiä ja jälkiä. Kaatona käytettiin kuivattuja hirvensorkkia. Laukauksensietotesti suoritettiin haulikolla ja kaikki koirat hyväksyttiin maastoon. Koe vietiin läpi pilvipoutaisessa säässä sekä mukavan leppoisassa ilmapiirissä. Koe päätettiin klo

 

AVO-koirat

Irlanninvesispanieli, uros, s. 13.5.2007 Rek. no FIN 32011/07
Mallyree Rain Drop Rhythm AVO 3
Pusila Raisa 26 pistettä

Tuomari: Tuula Pekkalin, ohjaaja Pusila Raisa

   Jäljestämishalukkuus (6) 2 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 2 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 3 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Amorille osoitetaan alkumakaus, jonka nuuhkii kulmasta kulmaan. Kreppien matka ohjatusti. Amor jäljestää reippaalla vauhdilla ja pienellä siksakilla. Ensimmäisen osuuden kulman Amor pysähtyy tutkimaan ja jatkaa suoraan hetken ja nuuhkii jonkun vanhan makuun ja nyt Amor ajautuu mäen alle, eikä jälki löydy. Hukka. Aloitellaan ohjatusti puhtaalta jäljeltä. Toinen osuus mallikasta jäljestystä. Toinen kulma menee Amorilta sammaleen kaivamiseen ja sen jälkeen läheinen mutaoja suon laidalla on vastustamaton ja Amor ottaa ilon irti mutavellistä. Lopulta ohjaajan kehotukset auttavat ja Amor lähtee takaisin verijäljelle. Hetki hyvin ja vanha metsäautotie osuu eteen ja suunta pois jäljeltä liian kauas. Hukka. Uusi ohjattu aloitus ja pienellä tarkastuspyörähdyksellä tullaan kaadolle, jonka omistaa kantelemalla. Amorin jarrut olivat tänään hieman tehottomassa kunnossa, mutta ruiskutuspumppu toimi moitteettomasti ja mutaoja oli täys kymppi.

 

Karkeakarvainen mäyräkoira, uros, s. 28.1.2007 Rek. no FIN15537/07
Stenstallets Willy AVO 3
Innanen Juha 26 pistettä

Tuomari: Tuula Pekkalin, ohjaaja Scheepstra Taava

   Jäljestämishalukkuus (6) 2 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 2 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 2 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Vili nuuhkii alkumakauksen nopeasti ja kreppien matka ohjattuna. Ensimmäinen osuus vauhdikasta aaltoilevaa jäljestystä. Ensimmäiseltä kulmalta Vili syö veret ja aloittaa kulman ympärillä tarkastuspyörähdykset, lopulta jälki löytyy ja reipasvauhtinen toinen osuus alkaa. Toinen kulma hyvin, mutta kulmalta Vili ajautuu hirven jälkien perään hakkuuaukealle. Hukka. Uusi ohjattu aloitus puhtaalta jäljeltä. Osuuden puoleen väliin hyvin, mutta mäellä tuuli pyörittää hajuja ja Vili lähtee seuraamaan vanhaa tienpohjaa hukkaan asti. Taas aloitetaan puhtaalta jäljeltä ja kaato löytyy ja Vili omistaa kaadon näykkimällä. Nuori, vauhdikas jäljestäjä, joka sortui tänään sorkanjälkeen, mutta harjoitus tuo sitä varmuutta mejäuralle.

 

Cockerspanieli, narttu, s. 16.5.2008 Rek. no FIN38651/08
Crab Apple's Cappuccino AVO 3
Kääriäinen Johanna ja Kamppari Ella 29 pistettä

Tuomari: Jukka Kuparinen, ohjaaja Kamppari Ella

   Jäljestämishalukkuus (6) 3 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 4 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 5 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Nopea, itsenäinen lähtö. Koira etenee maavainua käyttäen, pieniä poikkeamia jäljen tuntumassa tehden. Makuut osoitti hyvin. Kulmat vaikeuksitta. Toisella osuudella sadan metrin matkalla koira lähti paluujäljelle kahdesti ja niistä tuli hukat. Toisen palautuksen jälkeen jäljesti hyvin jäljen loppuun. Kaatoa nuuhki ja otti sen suuhunsa. Lisää harjoitusta ja sitä kautta varmuutta, niin tulokset paranevat.

 

Novascotiannoutaja, narttu, s. 4.12.2007 Rek. no FIN59647/07
Middle Island's Afterglow Amber AVO 3
Hartikainen Markku 29 pistettä

Tuomari: Jukka Kuparinen, ohjaaja Hartikainen Markku

   Jäljestämishalukkuus (6) 3 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 3 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 6 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Nopea lähtö. Hyvää vauhtia jäljestävä, pääosin maavainua käyttävä koira. Pientä pyörimistä jäljen sivussa koko matkan. Yksi tällainen vei koiraa niin pitkään jäljen sivuun, josta tuli hukka. Makaukset osoitti hyvin. Kulmat vaikeuksitta. Viimeisellä osuudella koira lähti paluujäljelle, josta toinen hukka. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Lisää harjoitusta, niin tulokset paranevat.

 

Saksanpaimenkoira, narttu, s. 7.7.2007 Rek. no FIN38712/07
Brenda AVO 2
Nikunen Heikki 35 pistettä

Tuomari: Tuula Pekkalin, ohjaaja Nikunen Heikki

   Jäljestämishalukkuus (6) 3 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 5 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 6 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Brendalle osoitetaan alkumakaus, jonka nuuskuttelee hitaasti ja tarkasti. Kreppien matka ohjatusti. Alkuosuus jälkitarkkaa työtä. Osuuden puolessa välissä on tieura, jota Brenda lähtee tutkailemaan ja ajautuu kauas jäljestä. Hukka. Uusi aloitus ohjatusti hieman ennen kulmaa ja kulma nuuhkien ja toinen osuus alkaa tutkailemalla karhunsontaläjää hetki. Osuus kuljetaan pienellä aaltoilulla jäljen molemmin puolin. Toinen kulma hyvin. Kolmannen osuuden alkupuolella lähtee kolme isoa kanalintua lentoon jäljen lähietäisyydestä, mutta hetken mietittyään verijälki kiinnostaa kuitenkin enemmän. Matka jatkuu kaadolle, jonka Brenda omistaa nuolemalla ja kantelemalla. Nuori lahjakas jäljestäjä, joka tänään harmittavasti sortui vanhaan metsäautouraan. Mutta ikä tuo varmuutta työskentelyyn, joka on todella ihannevauhtista menoa!

 

Walesinspriengerspanieli, uros, s. 12.4.2007 Rek. no FIN26115/07
Rocbee Elton John AVO 2
Säilä Sanna 37 pistettä

Tuomari: Tuula Pekkalin, ohjaaja Säilä Sanna

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 6 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 6 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Wadelle osoitetaan alkumakaus, jonka tutkii tarkasti. Ohjatusti kreppien matka. Ensimmäinen osuus hienoa, rauhallista työskentelyä. Ensimmäinen kulma nuuhkitaan nurkasta nurkkaan. Toinen osuus taas rauhallista vauhtia, yhdellä narunmittaisella tarkastuspyörähdyksellä. Toinen kulma tutkaillen ja siitä suoraan riistapolulle ja liian kauas jäljestä. Hukka. Uusi aloitus puhtaalta jäljeltä ohjatusti. Kolmas osuus menee hetken hyvin ja nyt alkaa hieman aaltoileva jäljestys, joka kuitenkin tasaantuu ennen kaatoa. Kaadon Wade omistaa nuolemalla ja lopulta istahtaa sen viereen. Erittäin mukavaa matkantekoa hienon jälkiparin kera.

 

cockerspanieli, narttu, s. 16.7.2006 Rek. no FIN39787/06
Loitsutuulen Witchery AVO 2
Helle Riitta 38 pistettä

Tuomari: Jukka Kuparinen, ohjaaja Helle Riitta

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 6 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 2 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Ohjattu lähtö. Koira jäljestää mukavaa vauhtia pääosin maavainua käyttäen. Kulmilla olleet makaukset osoitettiin hienosti. Kulmilta jatkettiin pienten tarkistusten jälkeen. Toisella osuudella yksi isompi lenkki jäljen sivussa, muuten hyvin jäljen tuntumassa. Kaadon koira ohitti ja jatkoi kohti tietä ja tuomittiin hukka. Palautuksen jälkeen osoitti kaadon nuuhkien. Yksi virhe pilasi hyvän suorituksen.

 

Cockerspanieli, narttu, s. 16.5.2008 Rek. no FIN38653/08
Crab Apple's White Chocolate AVO 1
Leinonen Sanna ja Kääriäinen Johanna 43 pistettä

Tuomari: Tuula Pekkalin, ohjaaja Leinonen Jukka

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 9 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Nelli aloittaa tutkailemalla alkumakauksen nopeasti, hiukka hutaisten. Alkukrepitys ohjattuna. Ensimmäinen osuus sopivavauhtista jäljestystä parilla laajemmalla tarkastuspyörähdyksellä. Ensimmäinen kulma noppaisten ja kulman takaa tarkastuslenkki ja toinen osuus taas muutamalla narunmittaisella pistolla. Ennen toista kulmaa Nelli ajautuu vanhaa metsäautotienpohjaa kohti järveä, mutta ohjaajan kehotukset saa Nellin kääntymään takaisin ja kulma löytyy, jonka merkkaa. Kolmannella osuudella taas muutama laajempi pyörähdys ja loppuosuudella ennen kaatoa yksi isompi kierros, kehotukset auttavat. Hetki jäljellä. Nyt Nelli lähtee kiertämään kaadolle takakautta löytäen kuitenkin sorkan ja nuolee ja näykkii sen. Pirtsakka mimmi, joka iän myötä saanee varmuutta menoon.

 

fieldspanieli, uros, s. 1.6.2006 Rek. no FIN33884/06
Tamango AVO 1
Härkönen Mirva 46 pistettä

Tuomari: Tuula Pekkalin, ohjaaja Härkönen Mirva

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Niilo haistelee alkumakuun tarkasti ja rauhallisella vauhdilla matkaan. Ensimmäinen osuus jälkitarkaa työtä. Ensimmäinen kulma hyvin. Kulman ympärillä Niilo tekee pari tarkastussyheröä. Luultavasti sienenpoimija sotkenut siinä kohtaa, koska sienenkantoja löytyy useampia. Niilo selvittää kuitenkin jäljen alun ja toinen osuus täydellistä työskentelyä. Toinen kulma hyvin ja taas tarkastuslenkki ja sen perään jäljen sivulla tarkastetaan kuusen alustaa. Jälki kuitenkin kiinnostaa enemmän kuin kuusen alusta ja meno jatkuu. Kaato löytyy ja Niilo käy nuuhkimassa sen. Tänään toisessa kokeessaan ollut Niilo työskentelee hyvin itsenäisesti ja ihannevauhdilla. Pieni epävarmuus vaivasi kulmilla, mutta iän myötä varmuuskin kasvaa.

 

 

VOI-koirat

Labradorinnoutaja, narttu, s. 2.3.2007 Rek. no FIN17743/07
Strongline's Moneypenny VOI 3
Markelin Virva ja seppo 29 pistettä

Tuomari: Jukka Kuparinen, ohjaaja Markelin Virva

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 5 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 8 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Rauhoitettu lähtö. Koira aloitti sopivaa vauhtia maavainulla edeten. Sadan metrin jälkeen suora poistuminen jäljeltä niin pitkään, että tuli hukka. Sama toistui kohta palautuksen jälkeen. Toisen palautuksen jälkeen koira alkoi jäljestämään. Kaikki makuut ylitettiin tai kierrettiin. Kaikilla kulmilla isot lenkit ennen kuin jatko löytyi, katkokulmalla isoimmat. Kaato löytyi lopulta ja se kiinnosti. Alun sähläily pilasi loppua kohden parantuneen suorituksen.

 

Englanninspringerspanieli, narttu, s. 5.5.2006 Rek. no FIN29265/06
Korppalon Walapi VOI 2
Nurminen Veli 30 pistettä

Tuomari: Seppo Markelin, ohjaaja Nurminen Veli

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 4 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 6 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Koira lähtee hiukan epävarmasti jäljelle. Heti ensimmäisen osuuden alussa koira eksyy ja tulee hukka. Sen jälkeen hyvää jäljestystä, kunnes kolmannella osuudella koira juuttuu pyörimään jäljen kummallakin puolella. Pääsee kuitenkin jatkamaan. Ensimmäinen kulma hyvin. Toisella kulmalla pyörimistä. Katkokulma nopeasti, ihmisen jälkiä. Ensimmäinen makaus hyvin. Muut ylittää. Kaadon osoittaa nuuhkimalla.

 

Cockerspanieli, uros, s. 6.9.2006 Rek. no FIN47646/06
Pretty Flower's Super Trouper VOI 2
Jokinen Mari ja Heikki 36 pistettä

Tuomari: Seppo Markelin, ohjaaja Jokinen Mari

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 6 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Hyvä lähtö. Koira jäljestää sopivaa rauhallista vauhtia, suorat osuudet hyvää jäljestystä. Katkon selvittää lenkeillä ja osittain ihmisen jälkiä. Kulmat hyvin. Ensimmäisen makauksen ohittaa, toisen merkkaa, kolmannen ja neljännen ylittää. Kaadon ohittaa, eikä löydä sitä ja tulee hukka. Yritetään uudestaan ja osoittaa kaadon nuuhkimalla.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 4.5.2004 Rek. no FIN25581/04
Sienna-Red Ares VOI 2
Silonsaari Julia ja Leila 36 pistettä

Tuomari: Seppo Markelin, ohjaaja Silonsaari Leila

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 6 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Hyvä lähtö. Koira jäljestää sopivaa vauhtia. Suorat osuudet hyvää jäljestystä. Katkokulman oikaisee. Toisella kulmalla koira poistuu jäljeltä ja tekee lenkkejä kulman takana niin kauan, että tulee hukka. Kolmas kulma hyvin. Kahdella ensimmäisellä osuudella hyvä makauksien osoitus, kolmas ja neljäs nopeasti. Kaadon osoittaa nuuhkimalla.

 

cockerspanieli, uros, s. 16.7.2006 Rek. no FIN39782/06
Loitsutuulen Wizard VOI 2
Helle Riitta 38 pistettä

Tuomari: Jukka Kuparinen, ohjaaja Helle Riitta

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 8 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Hyvä lähtö. Ensimmäinen osuus ripeää maavainuista jäljestystä. Ensimmäisenä olleen katkokulman koira jatkoi suoraan ja tuli hukka. Palautuksen jälkeen jäljestys jatkui ripeällä vauhdilla jäljen loppuun asti vain pieniä lenkkejä jäljen sivussa tehden. Makauksista osoitetaan kaksi hyvin, kaksi vain nuuhkaistaan. Normaalit kulmat vaikeuksitta. Kaadolle tuli suoraan ja se kiinnosti. Erittäin vaikeakulkuinen maastokaan ei vienyt puhtia koirasta.

 

fieldspanieli, narttu, s. 31.7.2000 Rek. no FIN35633/00
Hurricane's Exspecial One VOI 1
Lampilahti Janne 41 pistettä

Tuomari: Seppo Markelin, ohjaaja Lampilahti Liisa

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Rauhallinen ohjattu lähtö. Alussa koira etenee arastellen ja hitaasti, mutta lähtee lopulta jäljestämään rauhallista vauhtia maavainua käyttäen. Makuista koira kiertää kaksi ja kaksi vain nuuhkaisee. Katkokulmalla laaja lenkki ennen kuin jatko löytyi. Normaalikulmat vain pienellä tarkistuksella. Loppua kohden vauhti hieman paranee ja kaadolle tuli suoraan ja se kiinnosti. Loppua kohden jäljestys parani alun arastelun jälkeen.

 

cockerspanieli, narttu, s. 25.2.2005 Rek. no FIN19860/05
Crab Apple's Apple Fizz VOI 1
Kääriäinen Johanna 43 pistettä

Tuomari: Jukka Kuparinen, ohjaaja Kääriäinen Kimmo

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Rauhoitettu, ohjattu lähtö. Koira aloittaa hosuvan jäljestyksen pääosin jäljen sivussa kulkien. Ensimmäisen osuuden puolivälin jälkeen jäljestys paranee ja koira pysyy jäljellä ja etenee hyvin. Normaalikulmat pienillä tarkistuksilla, katkokulmalla isompi lenkki. Makuista kolme osoittaa hyvin, yhden kiertää. Kaadon ensin kiertää, mutta palaa heti tutkimaan sorkkaa. Alun hosuminen näytti jo pilaavan suorituksen, mutta onneksi koiran mielenkiinto lopulta kohdistui jälkeen.

 

cockerspanieli, narttu, s. 17.8.2003 Rek. no FIN40460/03
Jenlin Love Letter VOI 1
Helle Riitta 45 pistettä

Tuomari: Seppo Markelin, ohjaaja Pienmunne Lasse

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 9 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Hyvä lähtö. Koira jäljestää sopivaa, reipasta vauhtia. Suorat osuudet hyvää jäljestystä. Katkon selvittää lukuisilla pienillä lenkeillä ja osittain ihmisen jälkiä. Ensimmäinen kulma hyvin, kolmas kulma lenkeillä. Ensimmäisellä makauksella nopea merkkaus, toinen ohi, kolmas ja neljäs yli. Kaadon osoittaa nuuhkien.

 

cockerspanieli, narttu, s. 16.7.2006 Rek. no FIN39784/06
Loitsutuulen Windbell VOI 1
Kokkonen Milla 46 pistettä

Tuomari: Seppo Markelin, ohjaaja Kokkonen Milla

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Hyvä lähtö. Koira jäljestää sopivaa reipasta vauhtia. Suorat osuudet hyvää jäljestystä. Kulmat hyvin. Katkolla vaikeuksia, selvittää kuitenkin pitkän etsinnän jälkeen. Kaksi ensimmäistä makausta osoittaa hyvin, neljäs nopeasti, kolmannen ohittaa. Kaadon osoittaa nuuhkien.

 

sileäkarvainen noutaja, narttu, s. 28.3.2001 Rek. no FIN19817/01
Pepperment My Miss Miracle VOI 1
Koskinen Anneli 47 pistettä

Tuomari: Seppo Markelin, ohjaaja Koskinen Anneli

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Hyvä lähtö. Koira jäljestää rauhallista vauhtia. Suorat osuudet hyvää jäljestystä. Katkokulman selvittää lenkeillä ja osittain ihmisen jälkiä. Ensimmäinen kulma hyvin, kolmas kulma pienellä ylityksellä. Ensimmäisen makauksen ylittää, toisella nopea merkkaus, kolmas ja neljäs makaus hyvin. Kaadon osoittaa ottamalla suuhun.