08.05.2011 - Mejä-koe, Luumäki, Munne

MEJÄ-kokeen tulokset
8.5.2011 Luumäki, Munne

Järjestäjä: Kymen Spanielit ry
Kokeen ylituomari: Tuula Pekkalin
Muut tuomarit: Pasi Kemppainen
Kati Huovila
Kokeen vastaava toimitsija: Riitta Helle
Kokeen sihteeri: Sami Laakso
Kokeen emäntä: Helle Seija
Sää: Aurinkoinen, lämmin, noin 20 astetta

Ylituomarin kertomus

Kymen Spanielit Ry:n MEJÄ-koe pidettiin 8.5.2011 Luumäellä, Munteella. Ylituomarina toimi Tuula Pekkalin Kuusankoskelta arvostellen koirat AVO 1 - 5 sekä Voi 6, toisena tuomarina Kati Huovila Miehikkälästä arvostellen koirat VOI 7 - 12 ja kolmantena tuomarina Pasi Kemppainen Porvoosta arvostellen koirat VOI 13 - 18. Koe- sekä maastovastaavana Riitta Helle oli onnistunut hyvin koejärjestelyissä. Jäljet olivat pääosin piilomerkittyjä ja hyvin maastoihin sijoitettuja sekä sopivan pituisia. Oppaat selvisivät hyvin tehtävistään. Kaatona käytettiin kuivattuja hirvensorkkia. Riistahavaintoina metso, metsäkanalintu ja hirven, jänisten sekä mäyrän jälkiä ja jätöksiä. Laukauksensieto testattiin haulikolla ja kaikki koirat hyväksyttiin maastoon. Koe vietiin läpi selkeässä ja aurinkoisessa päivässä ja mukavan leppoisassa ilmapiirissä. Koe päätettiin kello

 

AVO-koirat

Cockerspanieli, narttu, s. 14.7.2004 Rek. no FIN38844/04
Benchmark Carandotta AVO 3
Finne Sabina 23 pistettä

Tuomari: Tuula Pekkalin, ohjaaja Sabina Finne

   Jäljestämishalukkuus (6) 1 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 2 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 3 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Liinu rauhoitetaan ennen alkumakausta. Alkumakuun Liinu nuuskuttelee innokkaasti ja sitten menoksi. Ensimmäinen osuus on sopivan vauhtista pienellä siksak-kuviolla etenevää menoa. Osuuden loppupuolella muutama laajahko rengastus, josta kuitenkin palaa kehoituksesta jäljelle. Ensimmäinen kulma hyvin. Toinen osuus puoleenväliin jäljellä ja nyt Liinu aloittaa taas rengastukset. Alueella on melko paljon teeren jätöksiä ja myös tuuli osuu harvapuustoiselle mäntykankaalle. Kehoituksista ei ole apua ja näin tulee hukka. Uusi ohjattu aloitus puhtaalta jäljeltä. Toinen kulma oikaisten melko kaukaa. Kolmas osuus on alkuosuudelta jälkitarkkaa, mutta sitten Liinuun tulee paljon liikettä ja suunta hakuseen. Nyt rengastellaan niin kauas, että tulee toinen hukka. Uusi ohjattu aloitus. Lopulta kaato löytyy ja innokas mutta väsynyt Liinu alkaa piehtaroida sorkan päällä. Tänään Liinun matka oli niin vauhdikasta ja kulmikasta, että harmittavasti ne toivat vaikeudet loppuosuudelle. Onneksi kesä on vasta alussa!

 

Englanninspringerspanieli, narttu, s. 16.8.2008 Rek. no FIN52149/08
Korppalon Bella Coola AVO 1
Nurminen Veli 41 pistettä

Tuomari: Tuula Pekkalin, ohjaaja Veli Nurminen

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 8 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 6 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Coalalle osoitetaan alkumakaus, johon veretetylle alueelle Coala työtää kirsunsa ja tuhahtaa äänekkäästi. Coala jäljestää erinomaisesti ensimmäiset 50 metriä jäljen sivulla kuitenkin jäljen suuntaisesti. Saattaa olla, että topakka tuuli vaikeuttaa hieman näillä kohdin matkaa. Hetki jäljellä ja taas lähdetään kulkemaan jäljen vierellä. Näin jatketaan kulmalle, johon tullaan isolla kaarroksella. Kulma nuuhkaisten ja toisella osuudella on runsaasti sorkan jälkiä, isoja sekä pieniä. Coalan ajatuksia on vaikea lukea, mutta jokin kuitenkin vetää pois jäljeltä kulkemaan aaltoillen puolelta toiselle. Toinen kulma tarkasti. Kolmas osuus alkaa ja risukasat ovat myös pieni ongelma, mutta kaikesta huolimatta Coala etenee koko ajan kohti kaatoa. Kaadon kantaa tielle. Coalan menossa oli tänään pientä epämääräisyyttä, joka pudottaa pisteitä, mutta koekausi on vasta alkanut.

 

Englanninspringerspanieli, narttu, s. 12.2.2009 Rek. no FI33769/09
Sarkos Alma AVO 1
Kokkarinen Anu 48 pistettä

Tuomari: Tuula Pekkalin, ohjaaja Anu Kokkarinen

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Almalle osoitetaan alkumakaus, jonka Alma tutkailee tarkasti. Krepityksen matka ohjattuna. Ensimmäinen osuus rauhallista, suurimmaksi osaksi maavainuista jäljestystä yhdellä narunmittaisella pyörähdyksellä. Ensimmäinen kulma tarkasti. Toinen osuus menee samanmoisesti ja toinen kulma nuuskutellen. Kolmannella osuudella ei myöskään turhia hätkyilty, vaan nytpä osuudelle osui pari pientä lätäkköä ja Alma päätti pikaladata itsensä niissä. Jäljestys ei tästä kärsinyt, mutta kun tuoreet heinätupsut sattuivat kirsun eteen, niin siihenhän Alma meinasi juuttua, mutta ohjaajan kehoitus auttoia ja kaadolle tultiin pienen mutkan kautta. Kaadon Alma omistaa nuolaisemalla sorkan. Mukavan rauhallista vainua aamun ensimmäisellä jäljellä.

 

Walesinsprigerspanieli, uros, s. 22.5.2008 Rek. no FIN33939/08
Wild Fellow\'s Royal Crown AVO 1
Turunen Marianna 48 pistettä

Tuomari: Tuula Pekkalin, ohjaaja Marianna Turunen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Viljolle osoitetaan alkumakaus ja Viljo tutkailee makuuta rauhallisesti kulmasta kulmaan. Innokkaasti jäljelle. Ensimmäinen osuus rauhallista vauhtia pienellä aaltoilulla jäljen molemmin puolin. Ensimmäinen kulma merkaten. Pieni tarkastuspyörähdys kulman takana ja toiselle osuudelle. Nyt vauhti alkaa kiihtyä ja kohta jo mennäänkin reipasta kävelyvauhtia. Osuuden loppupuolella Viljo tekee kaksi laajempaa rengastusta johtuen kai tuulesta palaten kuitenkin itsenäisesti jäljelle. Jälki kulkee harvahkopuustoisella kankaalla. Toinen kulma hyvin. Kolmas osuus edelleen reipasta vauhtia ja kaadolle tullaan hieman kaartaen. Kaatona oleva iso hirvensorkka saa Viljon täyden huomion. Viljolla oli tänään äijämeininki. Siellä mentiin, eikä meinattu.

 

Clumberinspanieli, narttu, s. 25.1.2009 Rek. no FI15284/09
Spice Twice Queen Guinevere AVO 1
Sarlin Ira 49 pistettä

Tuomari: Tuula Pekkalin, ohjaaja Ira Sarlin

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Hillalle osoitetaan alkumakaus, jonka nopeasti nuuhkailee, krepitys ohjatusti. Hilla jäljestää hyvin jälkitarkasti ensimmäisen osuuden, eikä jäljen vierestä lähtenyt metsokaan saanut Hillan huomiota pahemmin herpaantumaan. Ensimmäinen kulma hyvin ja toinen osuus mukavavauhtista jäljestystä. Toinen kulma nuuskutellen. Kolmannen osuuden alussa pieni sivupyrähdys, mutta Hilla palaa omatoimisesti jäljelle. Kaadon Hilla nuuskuttelee.

Hilla porskutteli nuoruutensa innolla tänään hienon tuloksen aurinkoisessa lämpimässä säässä.

 

 

VOI-koirat

Walesinspringerspanieli, uros, s. 7.5.1999 Rek. no FIN23631/99
Milfeddyg Ffortunus VOI 0
Falkenberg Ilkka  

Tuomari: Pasi Kemppainen, ohjaaja Kari Falkenberg

Tarkka alun tutkinta ja ohjattuna jäljelle. Sitten maastoon sopivaa vauhtia etenevää, maa- ja ilmavainuista työtä jälkiuralla tai sen lähintuntumassa n 2/3 1. osuutta, jolloin viereinen kosteikko sorkkajälkineen tuottaa 1. hukan. Palautus ja tarkasti 1. kulmalle, jolta 20 m taustalenkillä 2. osuudelle, mutta pian sorkkajäljet kosteikolla vievät 2. hukkaan. Palautus ja melko jälkitarkasti katkokulmalle, joka selviää suoraan veren lopusta jatkolle kaartaen, mutta sitten heti sorkille ja 3. hukka. Makuista osoitti kaksi. Osaava veteraani, jota myös riistan hajut tänään liiaksi houkuttivat.

 

Englanninspringerspanieli, uros, s. 16.8.2008 Rek. no FIN52146/08
Korppalon Chemakum VOI 3
Vauhkonen Laura ja Jukka 21 pistettä

Tuomari: Tuula Pekkalin, ohjaaja Laura Vauhkonen

   Jäljestämishalukkuus (6) 2 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 5 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 5 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 4 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Luca nuuskuttelee alkumakuun innokkaasti ja vauhdilla jäljelle. Hetki jälkeä pitkin ja sitten alkaa ympyrät laajenemaan ja myyräjahti on täydessä käynnissä. No tästä ilosta ensimmäinen hukka. Uusi ohjattu aloitus puhtaalta jäljeltä nyt tullaan haastavaan maastoon ja siellä matka sujuu pienellä aaltoilulla. Katko veretyksen loppuun ja siitä laajenevilla rengastuksilla kauas jäljestä, toinen hukka! Nyt aloitellaan toisen osuuden alusta ohjatusti. Loput osuudet Luca jäljestää jäljen molemmin puolin aaltoillen ja ohjaajan hermoja koetellen, sillä Lucan ja ohjaajan päätelmät jäljestä menevät välillä hiukan ristiin, näet Lucan suuntavakauksessa oli tänään pieniä puutteita. Makuista Luca 3 ohittaa ja yhden merkkaa. Kulmat ohittaen. Kaatoa hieman haeskellaan, mutta löytyy ja Luca innostuneena kantaa sen pois kaadolta. Ensimmäisessä voittajakokeessa oleva Luca sortui tänään metsän hajuihin.

 

Cockerspanieli, narttu, s. 15.5.2009 Rek. no FI33449/09
Jenlin Dance Flick VOI 3
Toivanen Arto 22 pistettä

Tuomari: Pasi Kemppainen, ohjaaja Arto Toivanen

   Jäljestämishalukkuus (6) 2 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 4 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 3 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 8 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Tarkka alkumakuun tutkinta ja erinomainen jäljelle ohjaus. 1. osuus virheetöntä, sopivaa kävelyvauhtia etenevää työtä kulmalle, jolla katko. Koira noteeraa veren lopun, sitten itsenäistä hakua pääosin jäljen oikealla puolen - aikaa kuluu niin paljon, että 2. osuuden alku joudutaan osoittamaan - 1. hukka. 2. osuudella vain pari pientä tarkistusta, 2. kulma noin 20 m yli ja sitten laajan lenkin voimin 3. osuudelle, jonka lopulla laaja sorkkajälkien tarkistuslenkki, palaa itsenäisesti. 3. kulmalla pienet pyörähdykset ja 4. osuudelle, jonka kuiva ja kuuma taimikko verottaa koiran voimia ja eteneminen hidastuu tarkistuslenkkien takia ja 4. makauksen tuntumassa laaja lenkki jäljen sivuun. Kaadolle suoraan sitä tutkimaan jääden. Makuista osoitti 3 erinomaisesti, yhden ohitti. Lupaava jäljestäjä, johon ohjaaja täysin luottaa. Hukka ja ajan ylitys näkyivät kuitenkin tänään tuloksessa.

 

cockerspanieli, uros, s. 16.7.2006 Rek. no FIN39782/06
Loitsutuulen Wizard VOI 2
Helle Riitta 34 pistettä

Tuomari: Pasi Kemppainen, ohjaaja Riitta Helle

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 7 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 8 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Nopea alun tutkinta ja ohjaten jäljelle. Sitten ripeää pääosin maavainuista työtä jälkiuralla 1. makuun tuntumaan, jossa tarkistulenkki, jolta palaa kehoituksella. Loppuosuus jälkitarkasti 1. kulmalle, joka hiukan sisäkautta oikaisten 2. osuudelle, joka jälkitarkasti 2. kulmalle, jolla katko. Pari laajenevaa rengasta veren lopusta, sitten paluu jäljelle - 1. hukka. Palautus 3. osuuden alkuun ja yhden tarkistuksen voimin 3. kulmalle, joka sisäkautta reilusti polun kautta oikaisten 4. osuudelle. 4. osuudella pari tarkastusta risteäville poluille, muuten tarkasti - ensin kaadon ohi, mutta palaa lopulta kaadolle sen omien. Makuista yksi ohi, yksi vauhdista ja kaksi nopealla stopilla osoittaen. Innokas jäljestäjä, jolle katko on vielä mysteeri.

 

Cockerspanieli, uros, s. 14.7.2005 Rek. no FIN38916/05
Breeze Way To Fame VOI 2
Savolainen Raili 39 pistettä

Tuomari: Kati Huovila, ohjaaja Raili Savolainen

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 7 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Alkumakaus haistellen ja valjaista kiinnipiäen ohjaaja vie Junnun krepityksen loppuun. Jarrutettuna Junnu jäljestää maa- ja ilmavainulla erittäin tarkasti ja määrätietoisesti, kulmat ja makaukset mallikkaasti merkiten.

Ennen viimeistä makausta Junnu jäljestää määrätietoisesti vastatuuleen, pois jäljeltä, hukka.

Makauksella haistelee sorkkaa.

Yllättävä hukka jäi ihmetyttämään.

 

Englanninspringerspanieli, uros, s. 14.4.2007 Rek. no FIN28723/07
Riverando Casablanca VOI 1
Kopra Tuija 40 pistettä

Tuomari: Kati Huovila, ohjaaja Tuija Kopra

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 2 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Näytetty, haisteltu, osittain ohjattu aloitus. Rauhallista kävelyvauhtia jäljestävä, maa- ja ilmavainua käyttävä Dino aaltoilee koko jäljestyksen ajan.

Sorkanjäljet hirvien makausmäellä pyörityttävät pidemmän aikaa. Osuuden lopulla uimassa, kehoituksin takaisin jäljelle ja 2. kulmalla muiden jälkien haistelua. Kaartaen kulma reilusti ulkokautta. 1. kulma ulkokautta, katkokulmalta ilmavainulla kaartaen. Makauksista 1. tarkasti haistellen, seuraavat ohi, 4. nopeasti pysähtyen ja haistellen.

Kaatoa haisteli hetken, saisi olla kiinnostuneempi.

 

Englanninspringerspanieli, uros, s. 11.9.2003 Rek. no FIN14906/04
Desperados Romeo VOI 1
Savolainen-Pulli Satu 41 pistettä

Tuomari: Kati Huovila, ohjaaja Satu Savolainen-Pulli

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Innokas Romeo nuuhkaisee kahdesti näytetyn alkumakauksen ja ohjauksesta pääsee reippaaseen jäljestykseen, mikä jatkuu koko jäljen ajan.

Eteneminen on varmaa ja itsenäistä, paitsi 3. ja 4. osuuksilla, kun Romeo käyttää enemmän ilmavainua tuulen pyörittäessä hajua ja kuljee jäljen sivulla haistellen ja kaarrellen. Kehoituksesta jatkaa. Makuista yksi ohi ja kolme huonosti, nopeasti, hidastaen merkiten.

Katkokulmalta ilmavainulla kaartaen, 2. tarkistuslenkillä, 3. laajalla lenkillä ulkokautta. Kaadolle jäi haistelemaan.

 

Cockerspanieli, uros, s. 14.11.2006 Rek. no FIN54297/06
Delichon Chubbycloud VOI 1
Sarviaho Kati 42 pistettä

Tuomari: Pasi Kemppainen, ohjaaja Kati Sarviaho

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 9 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Ohjattu alun haistelu ja aloitus. Sitten sopivavauhtista, pääosin maavainuista työtä jälkiuralla 1. makuun tuntumaan, jossa tarkastuslenkki. Loppuosuus jälkiuralla katkolle, joka selviää nopeasti veren lopusta tekojälkeä hyöndyntäen. 2. osuuden alku hyvin, sitten pieniä tarkistuksia tehden 2. kulmalle, joka jäljen mukaisesti 3. osuuden ensimmäiselle puolikkaalle pieniä tarkastuksia, loppuosuus hyvin. 2. kulma 10 m takalenkillä 4. osuudelle, sitten useita suunnan tarkistuksia ja lopulta jatkoon ohjaajan kehoituksella. Suoraan kaadolle sitä tutkimaan jääden. Sitä ennen pari laajempaa tarkistusta. Makuista 2 ohitti, kaksi osoittu hätäisesti pysähtyen. Osaava jäljestäjä, jota myös muuta tuoksut viekoittavat.

 

labradorinnoutaja, uros, s. 1.7.2007 Rek. no FIN41021/07
Ipohin Cepheus VOI 1
Lauhkonen Janne Heikkilä Eliisa 43 pistettä

Tuomari: Kati Huovila, ohjaaja Janne Lauhkonen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Ohjattu, haisteltu aloitus, mistä jarrutellen maa- ja ilmavainuiseen jälkityöhön jarrutetusti. Kierrokset jäljen sivussa 1-osuuden 1/2 välissä ja 4. osuuden alussa ja lopussa.

Katkokulma ilmavainulla veren lopusta uuteen alkuun. 2. kulma lenkillä, 3. ulkokautta kaartaen.

Makauksista 1 ohi, 2 ylikävellessä hidastaen ja haistellen, 1 tarkasti haistellen, palaten siihen uudelleen.

Kaadolle jäi, kantoi sorkkaa.

Hiljainen suoritus, makauksiin vielä lisätarkkuutta.

 

Cockerspanieli, narttu, s. 24.9.2007 Rek. no FIN53213/07
Olipa's Figurine VOI 1
Davidjuk Eija 44 pistettä

Tuomari: Pasi Kemppainen, ohjaaja Eija Davidjuk

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 2 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Tarkka alun nuuskinta ja hyvin ohjattuna jäljelle. Kohta lähdön jälkeen riistan jälkien tutkintaa jäljen sivussa, paluu ja sitten sopivan vauhtista pääosin maavainuista töytä parin pienen tarkistuksen voimin 1. kulmalle, jolta narunmitan lenkillä 2. osuudelle. 2. osuudella vain pari narunmitan tarkistusta ja ohjaajan kehoituksen vaatinut ojan ylitys. 2. kulma jäljen mukaisesti. 3. osuudella kyyhkyn höyhenten tutkinta, muutoin jälkitarkasti. Viimeinen kulma katkoineen selviää nopeasti veren lopusta osin tekojälkien avulla jatko selvittäen. 4. osuus yhden narunmitan lenkin vauhdittamana kaadolle, jonka tutki pikaisesti, saisi kuitenkin kiinnostua siitä enemmän. Makuista osoitti 2 nopeasti pysähtyen ja 2 vauhdista nuuskaisten. Hieno suoritus vaativassa maastossa.

 

Cockerspanieli, narttu, s. 6.2.2005 Rek. no FIN18112/05
Breeze Sun\'n\' Fun VOI 1
Sorsa Mervi 46 pistettä

Tuomari: Kati Huovila, ohjaaja Mervi Sorsa

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Sanni ohjattiin jäljelle valjaista kiinnipitäen, alkumakaus haistellen.

Jarrutettuna Sanni etenee reippaasti maa- ja ilmavainua käyttäen koko jäljen.

Makauksista kolme tarkasti haistellen, yksi vierestä ohi, minkä jälkeen sivulenkki. Katkokulma ja 2-kulma mallikkaasti, 3-kulma pitkäksi, kalliolle nousten, palasi itsenäiseesti.

Sorkkaa haisteli, kantoi.

 

Englanninsprigerspanieli, narttu, s. 7.5.2004 Rek. no FIN33867/04
Saframin Jabadabaduu VOI 1
Sillanpää Kirsi Nuolikoski Sari 47 pistettä

Tuomari: Kati Huovila, ohjaaja Sari Nuolikoski

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 13 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Valjaista kiinnipitäen Jade ohjataan jäljelle, alkumakauksen haisteltuaan. Työskentely on maa- ja ilmavainuista, erittäin aaltoilevaa tai sik-sak-kuvioista. 2-osuuden puolivälissä kaartelua jäljen molemmin puolin, kehoituksesta jatkoi.

Makauksista kolme erinomaisesti merkaten, yksi hidastaen haistellen.

Katkokulmalta muutamin takalenkein ilmavainulla uudelle osuudelle, muut kulmat tarkasti. Kaadolle jäi haistelemaan.

Miellyttävää yhteistyötä aaltoilu huomioiden.

 

Cockerspanieli, uros, s. 16.8.2004 Rek. no FIN42904/04
Tähtimetsä Charlie VOI 1
Konola Pertti 48 pistettä

Tuomari: Pasi Kemppainen, ohjaaja Pertti Konola

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Tarkka alun tutkinta ja erinomainen jäljelle ohjaus. Sen jälkeen reipasta kävelyvauhtia pääosin maavainulla etenevää jälkitarkkaa työtä kaadolle saakka. Kulmat jäljen mukaan, katkokulma suoraan veren lopusta seuraavalle osuudelle kaartaen. Kaato tutkittiin tarkoin. Makuut osoitti erinomaisesti yhtä lukuunottamatta - se jäi ilmavainulla 15 m matka jäljen alla tuulen painamana kuljettuna väliin. Yhtä makuuta lukuunottamatta täydellinen suoritus.